Afgelopen weekend heb ik een super mooie fietsroute gefietst en deze wil ik erg graag met jullie delen. De fietsroute is in Overijssel en gaat door het Nationaal Park van de Sallandse Heuvelrug. Wat een unieke locatie is dit! Je hebt het gevoel dat je in het buitenland zit door de heidegebieden, de heuvels en de prachtige bossen. Het is een route van ongeveer 30 kilometer en door het heuvelachtige gebied kan het soms een wat zwaardere route zijn, maar dit is het echt helemaal waard! Door het heuvelgebied heb je prachtig uitzicht en in het Nationaal Park zie veel dieren.

fietsen1

Wij hebben een overnachting geboekt op een camping in Holten zodat we de volgende dag weer konden gaan fietsen. Ik moet zeggen dat ik het, ondanks mijn elektrische fiets, zeker aan mijn benen voel maar het is een route die ik zeker nog een keer wil fietsen.

Tips bij het fietsen van lange afstanden

Als je vaker lange afstanden wil gaan fietsen raad ik je sterk aan een goede en stevige fiets te kopen die minimaal drie versnellingen heeft. Een elektrische fiets is ook erg aan te raden als je soms wat ondersteuning nodig hebt. Als je echt wil genieten van je omgeving is het een must om een goede fiets te hebben. Zorg ook altijd dat je goed gekleed bent op een lange fietstocht en dat je genoeg eten en drinken meeneemt. Er zijn verschillende websites die aangeven wat mooie fietsroutes zijn en ook heb je diverse apps die je kunt gebruiken tijdens je fietstocht. Dit zorgt ervoor dat je op plekken komt die je zelf normaal niet zo snel zou vinden. Tot slot adviseer ik je een fietsverzekering af te sluiten als je veel fietst. Bij het fietsen van lange afstanden is de kans op pech of schade natuurlijk groter. Daarnaast kan je fiets altijd gestolen worden en zit je zonder verzekering met de gebakken peren en moet je zelf een nieuwe fiets aanschaffen. Ik hou er zelf van om goed voorbereid te gaan fietsen en vind het een fijn idee dat ik fiets op een stevige fiets die ook nog verzekerd is.

 

Heb jij nog tips voor een mooie fietsroute in Nederland? Dan hoor ik het graag!