relatiegeschenken-hiephiepkado
Ik geloof echt in het concept van relatiegeschenken, omdat ik het aan levenden lijve heb ervaren. Toen ik vroeger nog in loondienst werkte kregen wij ook dikwijls relatiegeschenken en ik vond het dan altijd heel fijn als mijn baas die uitdeelde onder het personeel. Een bedrijf waar ik dan relatiegeschenken van had ging echt iets betekenen voor mij, als ik het object van de geschenken bijvoorbeeld veel gebruikte, dan onthield ik automatisch die naam. Kwam ik die naam dan vervolgens ergens tegen, dan kreeg dat een automatisch positieve associatie natuurlijk. Zo word je echt geconditioneerd, acties roepen reacties op, vandaar. Daarom dat ik ook van het begin af aan al flink heb geïnvesteerd in het sturen van relatiegeschenken naar bedrijven waar ik mee samenwerk of die ik probeer te overtuigen geïnteresseerd te raken in mijn concept. Ik weet precies hoe het werkt als je relatiegeschenken ontvangt, en dus pas ik dat principe ook bewust toe nu ik zelf een bedrijf heb. Dat bedrijf is iets waar ik altijd aan zal moeten blijven werken, je kunt niet op je lauweren gaan rusten en verwachten dat het dan allemaal wel vanzelf gaat lopen natuurlijk. Daarom moet je je altijd bewust zijn van de kleine veranderingen die je nog teweeg kunt brengen. In die kleine subtiele handreikingen zit het ook met relatiegeschenken, die echt van belang zijn een band met je (potentiële) klanten op te bouwen of te onderhouden. Ik kan het maar niet genoeg benadrukken, het is echt van groot belang!